رَهی نو

جزیره اشک

تعداد بازدید: ۲۴۵۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۶

جزیره اشک ارومیه

 

جزیره اشک ارومیه

 

اهمیت و جذابیت دریاچه ارومیه بر هیچ‌کس پوشیده نیست. تا حدی که سال‌ها کم‌آبی و خطر خشک شدنش موجب نگرانی بسیاری از دوستداران طبیعت بوده است. یکی از باارزش‌ترین دارایی‌های این دریاچه، جزیره‌ای 2350 هکتاری است که پناهگاه و مآمن حیوانات کمیاب و نادری مثل گوزن زرد ایرانی شده است.

جزیره اشک ارومیه در بخش جنوبی «کبودوان»، در ۴۰ کیلومتری بندر «گلمانخانه» و در منطقه حفاظت‌شده قرارگرفته است. این جزیره یکی از جزایر ۹ گانه پارک ملی دریاچه ارومیه محسوب می‌شود.

 

 

جزیره اشک

 

پوشش گیاهی جزیره اشک


جزیره اشک، به‌عنوان دومین جزیره بزرگ دریاچه ارومیه، باوجود قرارگیری میان آب‌های شور، یک چشمه آب شیرین دارد. این جزیره ازنظر پوشش گیاهی غنی‌تر از جزیره «کبودان» است و به سبب داشتن پوشش جنگلی، شباهت زیادی به مناطق زاگرس دارد. درختچه‌های بادام وحشی و درختان پسته به‌وفور در نقاط مختلف این جزیره آرام دیده می‌شوند.

 

 

جزیره اشک ارومیه

 

 

جزیره اشک، پناهگاه گونه‌های کمیاب حیوانی


همان‌طور که گفته شد، جزیره اشک یکی از مهم‌ترین جزایر دریاچه ارومیه و زیستگاه گوزن زرد ایرانی است. لازم است بدانیم که این گوزن یکی از گونه‌های کمیاب در جهان محسوب می‌شود. سال‌ها پیش بررسی کارشناسان نشان داد که این جزیره در پارک ملی دریاچه ارومیه، برای تبدیل‌شدن به زیستگاهی منحصربه‌فرد با شرایط آب و هوایی مناسب و بدون وجود دشمن طبیعی، برای زندگی این‌گونه از حیات‌وحش ایران مناسب است؛ بنابراین آن را به همین منظور انتخاب کردند. تاکنون جمعیت قابل قبولی از گوزن زرد ایرانی ساکن جزیره اشک شده‌اند.

 

 

جزیره اشک

 

طبق اعلام سازمان محیط‌زیست به‌جز این گوزن نادر، تعداد زیادی قوچ و میش ارمنی، پلنگ ایرانی، روباه، شغال و خزندگانی مثل مار افعی گرزه نیز در این جزیره زندگی می‌کنند. پرنده‌های بومی و مهاجر هم دیگرگونه‌های جانوری در حال زیست در این مکان هستند. پرندگانی مانند کرکس، عقاب، فلامینگو، تنجه، آنقوت، کاکایی و مرغ‌آتش ازجمله ساکنان جزیره اشک هستند.
دشوار بودن دسترسی شکارچیان به این منطقه باعث شده تا جزیره به مکانی امن برای این‌گونه‌های حیوانی تبدیل شود و آن‌ها را از خطر انقراض در امان نگه دارد. بااین‌حال کم‌آبی دریاچه و در پی آن کم‌غذایی نیز خود تهدید دیگری است که این حیوانات در معرض آن قرارگرفته‌اند. برای کمک به این مشکل و حفاظت از این جانداران 6 آب انبار در نقاط مختلف این جزیره کوچک ایجاد شده است.

 

 

جزیره اشک

 

چطور به جزیره اشک برویم؟


احاطه شدن جزیره اشک در میان تعدادی صخره نمکی در زیر آب، باعث شده تا به‌جز محیط‌بانانی که هرروز برای بررسی وضعیت به جزیره می‌روند، کسی به‌راحتی دسترسی به این جزیره نداشته باشد. البته باید به خاطر داشته باشید که با توجه به قرارگیری آن در منطقه حفاظت‌شده، برای رفتن به جزیره اشک باید از سازمان حفاظت محیط‌زیست مجوز تردد دریافت کنید.
برای رسیدن به این جزیره می‌توانید در مسیر جاده شهید کلانتری و جنوب دریاچه ارومیه حرکت کنید و با قایق‌های در حال تردد روی دریاچه، در عرض ۲ ساعت خودتان را به سواحل جزیره اشک برسانید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

ثبت نظر

امتیاز شما به این مطلب
خیلی عالی
Captcha
دانیال ۱۴۰۳/۵/۳

برای اقامت نزدیک جزیره اشک هتلی هستش؟

  مدیر سایت۱۴۰۳/۵/۳

دانیال عزیز شما میتوانید با تیم کارشناسان رهی نو تماس بگیرید تا راهنمایتان بکنند.74828

ارومیه قلب آذربایجان ❤ ۱۴۰۲/۱۱/۱۸

ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترکها یاشاسین اورمیه ❤ یاشاسین آذربایجان ❤ یاشاسین ترک ❤ URMİA ❤AZERBAYCAN

نمایش بیشتر
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لطفا منتظر بمانید ...