اطلاعات کامل پل طبیعت تهران
پل طبیعت در تهران در این شهر بزرگ و شلوغ نمادی از طبیعت در کنار نور و زندگی است. تهران شهر هیجان و همهمه است. شهری برای دویدن و یک جا نماندن. در این غوغا و هیاهو، گاهی هوس میکنید به یک کنج زیبا پناه ببرید. از روزمرگی اندکی فاصله بگیرید و برای چند ساعت هم که شده یک جا باقی بمانید. دست افراد خانواده یا یک دوست صمیمی را بگیرید و از دنیای پر دغدغه دور شوید. به درختی تکیه کنید و به سمت لنز دوربین لبخند بزنید. گاهی به دنبال گوشهای میگردید تا شاید بتوانید برای مدتی همه چیز را فراموش کنید. دنیا را به بازی بگیرید و ریههای خود را از اکسیژنی پر کنید که این روزها اگر نه نایاب که بسیار کمیاب شده است. پل طبیعت، یکی از مکانهای پر طراوتی است که در چنین مواقعی میتوان به سراغ آن رفت. زیبایی وصف ناپذیر این ساختار، نفسگیر است. چنانکه فراموش میکنید انسانی از جنس خود شما این سازه را بنا کرده است. گویی همیشه و همواره همان جا بوده. انگار آن را بر قامت شهر دوختهاند. رفیع و مهربان و سخاوتمند، تا بتوانیم بار سنگین زندگی را مدتی زمین بگذاریم و در دامان مهربان و سرسبز آن اندکی بیاساییم. پل طبیعت چندسالی است به یکی از جاذبههای گردشگری تهران تبدیل شده است که میتوانید از فراز آن به تمام غمهای نهفته در این شهر بخندید و تنها از زیباییها لذت ببرید. پل طبیعت تهران در شب بسیار زیباست. این پل غیرخودرویی در عباس آباد تهران، یکی از بهترین مکانهایی است که میتوانید در آن قدم بزنید و پیادهروی کنید. پل طبیعت بزرگترین پل غیرخودرویی ایران است و فاز تحقیقاتی برای ساخت آن از سال 1388 شروع شده و در نهایت سال 1393 افتتاح شد.
بیشتر بخوانید: شب در تهران کجا بریم؟ جاهای مناسب شبگردی در تهران
پل طبیعت تهران کجاست؟
پل طبیعت، عظیمترین پل غیر خودرویی یا پیاده خاورمیانه به شمار میرود که دارای فضاهای جانبی بیشماری است و در منطقه عباس آباد، در بین مناطق 3 و 6 این شهر واقع شده است. پل طبیعت در واقع، یک مسیر ارتباطی است که با شکوه هر چه تمامتر در عرض بزرگراه مدرس تهران بنا شده است و بوستانهای آب و آتش و طالقانی را به یکدیگر متصل میکند. این پارک یکی از زیباترین جاهای دیدنی تهران است.
مسیر دسترسی به پل طبیعت تهران و آدرس: برای دسترسی به پل طبیعت، به فراخور حال، میتوان از خودروی شخصی، مترو و تاکسی استفاده کرد. در لیست هتلهای تهران در هر هتلی که اقامت داشته باشید می توانید در صورت تمایل به سفر با وسیله شخصی و رفتن به پل طبیعت با ماشین از دو طریق میتوان به این مکان زیبا راه یافت. ابتدا، میتوانید وارد بزرگراه حقانی شوید. سپس، با گذر از چهار راه جهان کودک و پل بزرگراه مدرس به خیابان طالقانی میرسید. در این جا، پارکینگ بوستان طالقانی محل امنی است که میتوان خودروی شخصی را به مدت چند ساعت و با خیال راحت در آن گذاشت. از طرف دیگر، پس از انتخاب مسیر غرب به شرق بزرگراه حقانی و عبور از چهار راه جهان کودک به خیابان علامه شهیدی وارد خواهید شد. در این قسمت، پارکینگ بوستان آب و آتش پذیرای اتومبیل شما خواهد بود.
بهتر است بدانید که دسترسی به پل با استفاده از مترو هم امکان پذیر است. برای رفتن به پل طبیعت تهران با مترو لازم است به خاطر داشته باشید که سفر شما با استفاده از خط یک مترو آغاز و در ایستگاه شهید حقانی به پایان میرسد. بنابراین، باید در ایستگاه یاد شده از قطار پیاده شوید. سپس، تنها پس از 5 دقیقه پیاده روی به پل طبیعت خواهید رسید. استفاده از تاکسی هم یکی دیگر از روشهای دسترسی به این مکان زیبا و خاطره انگیز است. در این صورت، آرام و بیدغدغه به پشتی صندلی تکیه کنید و کار را به کاردان بسپارید!
سازه پل طبیعت تهران چگونه ساخته شده است؟
پل طبیعت، سازهای فولادی و عظیم با وزن تقریبی دو تُن دارد که روی ستونهایی به شکل درخت بنا شده است. پل طبیعت، حاصل طراحی زیبا و مهندسی بینظیر لیلا عراقیان و علیرضا بهزادی است که همراه با هم شرکت سازههای پارچهای دیبا را بنیان نهادند. این دو مهندس جوان در سال 1378، طرح خود را در مسابقه دو مرحلهای شرکت نوسازی عباس آباد شرکت دادند. این طرح مورد تأیید قرار گرفت. پس از آن، از پائیز 1388 عملیات محاسبات و تحلیل مسائل مربوط به سازه آغاز شد. در فاصله سالهای 1389 و 1393 این پل زیبا ساخته و آماده بهره برداری شد. با توجه به تعداد پایهها و قرار گیری آنها در مناسبترین موقعیتهای ممکن، تلاش سازندگان آن بر این بوده است که کمترین صدمه احتمالی را به فضای سبز بستر وارد آورند. پل طبیعت، بنایی سه بعدی از جنس فولاد است که با حضور فضایی خود ارتباط میان دو منطقه سرسبز و طبیعی تهران را امکان پذیر ساخته است. اتصال سطوح گوناگون پل طبیعت تهران پارک آب و آتش با تعبیه کردن رمپها و پلههایی که در مکانهای مناسب قرار گرفتهاند، ممکن شده است. این سازه به طور کلی از لولههای فولادی ساخته شده که با دشواریهای فراوان و با پشتکار افراد توانا به هم جوش خوردهاند. با این حال، کف این سازه از بتن سبک و عایق رطوبتی تشکیل شده است و سطح آن از یک نوع چوب کامپوزیت قابل بازیافت پوشیده شده که به اصطلاح آن را «رزیستا» مینامند. نیمکتهای موجود در پل طبیعت همگی با استفاده از مصالح کف ساخته شدهاند. طراحی این نیمکتها به شکلی است که انگار با کف پل یکپارچه بوده و بخش جدایی ناپذیری از آن هستند. برای راحتی افرادی که قصد بازدید از این سازه نمادین و زیبا را دارند دسترسی پل طبیعت با مترو فراهم شده است.
لولههای فلزی به هم تنیده پل طبیعت با فرمی پویا بر سه ستون واقع شدهاند. همان طور که پیشتر هم گفته شد، شکل ظاهری این ستونها شبیه درخت است. به این ترتیب، با محیط سرسبز اطراف خود قرابت نزدیکی ایجاد میکند. ارتفاع محل قرار گیری ستونها از نقاط دیگر بیشتر است. بنابراین، در این نقاط، سازه مرتفعتر بوده و به سه طبقه ارتقاء مییابد. شکل هندسی پل طبیعت دارای ظاهری ارگانیک است. این سازه باشکوه از سه منحنی تشکیل شده است که هر کدام قسمتی از یک دایره هستند. تیرهای پل هم حکم شعاعهای دایره را دارند. ایجاد پلهای خطی و مستقیمی که دارای پرسپکتیو نقطهای هستند و از ابتدا تا انتهای مسیر را در معرض دید بازدید کننده قرار میدهند، تنها حس رفتن را به بیننده القا میکند. ولی، پل که یکی از جاهای دیدنی و تفریحی تهران است، با طراحی غیرخطی و ترکیبی از چندین منحنی، علاوه بر ایجاد چشم اندازی تماشایی، گردشگران را به ماندن و اندکی آسودن ترغیب میکند. طراحان پل طبیعت سازه و معماری را به صورت همزمان مورد توجه قرار دادهاند. بزرگی دهانههای ورودی این ساختار، فضای معماری قابل استفادهای را در اختیار مراجعان قرار میدهد. این بنای زیبا با ابعادی به طول تقریبی 270 متر و ارتفاع 40 متر در گسترهای به مساحت 7950 متر مربع ساخته شده است. آسمان نمای گنبد مینا، پل ابریشم، باغ موزه دفاع مقدس و بسیاری دیگر از جمله سازههایی هستند که در این وسعت سبز و بیهمتا نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب میکنند.
جاهای دیدنی پل طبیعت تهران و موقعیت جغرافیایی
پل طبیعت در قلب تهران واقع است. در بطن یک کلان شهر پر از دود و ترافیک. با این حال، تنها قدم گذاشتن در آن کافی است تا باور کنید که در تار و پود چنین شهری هم میتوان به دامان سر سبز طبیعت پناه برد. پیاده روی در این محیط زیبا روح و جان آدمی را تازه میکند. گویی که به سرزمین دیگری پا گذاشتهاید. فراموش میکنید در فاصلهای نه چندان دورتر از شما و این همه طراوت، جنگلی از سیمان و آهن به هم تنیده است. با وجود چنین فضای سبزی، کودک درون بازدید کنندگان و گردشگران را بیدار میکند. سالمندان، جوانان و نوباوگانی را خواهید دید که مشغول بازی و تفریح هستند. بازیهایی که شاید برای سالیان سال از یاد رفته بودند. عکاسی از جمله جذابیتهای گشت و گذار در پل است. کمتر کسی را میبینید که برای ثبت ساعات دلپذیر و گذرا دست به دامان دوربین نشده باشد. با توجه به چشم انداز باور نکردنی این مجموعه، تصاویر به دست آمده از چنین تلاشی، اغلب، بسیار دیدنی هستند. صدای موسیقی از هر طرف به گوش میرسد. برخی ورزش میکنند و بعضی دیگر از یک پیک نیک خانوادگی خود لذت میبرند و لقمه نانشان را با دلی خوش و لبی خندان به دندان میکشند. این جا فضایی سرزنده است که شما را با شادی و نشاط آشتی میدهد.
پل طبیعت چند سطح دارد؟
پل طبیعت تهران در سه سطح مرتبط با یکدیگر بنا شده است. سطح اول دارای دو در ورودی است که یکی بوستان آب و آتش و دیگری بوستان طالقانی را به آن مرتبط میکند. سطح دوم پل طبیعت، مسیری است که برای پیاده روی، دوچرخه سواری و حمل کالسکه در نظر گرفته شده است. البته، در روزهای شلوغ استفاده از دوچرخه در این مسیر غیر ممکن است. نیمکتهایی هم در این گذر تعبیه شدهاند تا گردشگران در صورت لزوم یا تمایل بتوانند دقایقی را به استراحت و مشاهده مناظر چشم نواز بپردازند. سطح سوم، بالاترین سطح است که در طرح ابتدایی موجود نبوده است. این قسمت، بعدها به پل طبیعت افزوده شده است. این بخش هم مکانی است که بازدید کنندگان را به ماندن و آسودن تشویق میکند.
فودکورت، کافی شاپ و رستوران پل طبیعت تهران
یکی از روشهای سپری کردن یک روز یا شبی دلچسب این است که گردش خود را با نوش جان کردن غذایی دلخواه و یا با نوشیدن فنجانی قهوه تکمیل کنید. به همین منظور، طراحان فضای منحصر به فرد پل طبیعت در جای جای این مسیر، کافهها، رستورانها و فودکورت زیبایی را در نظر گرفتهاند تا لحظات حضور در چنین محیط دل انگیزی را تا حد ممکن کاملتر و خواستنیتر کنند. ورود از سمت شرق و از طرف بوستان طالقانی، بازدید کنندگان را با کافه رستوران «وی.آی.پی» مواجه خواهد کرد. این کافه رستوران با انواع نوشیدنی، میان وعده، صبحانه در رستوران پل طبیعت، نهار و شام آماده پذیرایی از میهمانان است. کافی شاپ «میان» در اواسط مسیر پل طبیعت قرار گرفته است. پس از آن، میتوان به کافه رستوران «ملل» اشاره کرد که در طبقه پائین این پل قرار دارد. نمای شیشهای این رستوران امکان بهرهمندی از چشمانداز زیبای اتوبان مدرس و تهران پر رمز و راز را در اختیار بیننده قرار میدهد. در ادامه مسیر ورودی از سمت پارک آب و آتش هم کافهها و رستورانهایی هستند که پذیرای بازدیدکنندگان خواهندبود. با خروج از پل طبیعت و حرکت به سمت بوستان آب و آتش شمار دیگری از کافی شاپها و رستورانها وجود دارند که گردشگران را به نشستن دعوت میکنند. از این جمله میتوان به «امیر شکلات»، «کافه ویونا»، «کافه اسکله» و «کلبه» اشاره کرد.
اما از میان همه آن چه برشمرده شد، فودکورت شناخته شده «راه چوبی» چیز دیگری است. این مجموعه درست قبل از پل راه ابریشم قرار دارد. «راه چوبی» در واقع، گذری است که به طور کامل از چوب ساخته شده است. استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مناسب این امکان را فراهم میکند تا گردشگران بتوانند در همه اوقات سال و در تابستان و زمستان از فضای باز این مجموعه به خوبی بهره برداری کنند. از جمله کافهها و رستورانهای «راه چوبی» میتوان به «کافه کرپ»، «کافه سوشال»، «خانه گریل»، «رستوران هندی مدراس»، «رستوران پومودور» و «کاپری» اشاره کرد.
جوایز پل طبیعت تهران
به خاطر داشته باشید که دامان سر سبز و محیط شاد پل طبیعت در تمام روزهای سال و به صورت رایگان پذیرای حضور شما خواهد بود. شاید بهتر باشد که تعطیلات بعدی خود را در چنین مجموعه تحسین برانگیزی سپری کنید.طراحی منحصر به فرد و هوشمندانه پل طبیعت، سالها است که نظر کارشناسان داخلی و بین المللی را به خود جلب کرده است. این سازه زیبا و کم نظیر جوایز قابل توجهی را برای سازندگانش به ارمغان آورده است. از جمله این جوایز ارزشمند طراح پل طبیعت تهران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جایزه بهترین سازه فولادی کشور در بخش پل سازی، چهارمین کنفرانس فولاد و سازه، تهران، ایران، 1392
- برنده خشت طلایی فضاهای گردشگری و تفریحی، روز جهانی شهرها، تهران، ایران، 1393
- برترین پل شهری، چهارمین کنفرانس بین المللی پل، دانشگاه امیر کبیر، تهران، ایران، 1393
- جایزه +Architizer A در بخش پل و بزرگراه، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 1394
- جایزه MEIDAA در بخش پروژههای عمومی و شهری خاورمیانه، دوبی، امارات متحده عربی، 1394
- جایزه نقرهای IPMA برای مدیریت پروژه، پاناما، 1394
- جایزه معماری آسیا، استانبول، ترکیه، 1394
- جایزه معماری فضاهای عمومی، تهران، ایران، 1394
- جایزه معماری «آقا خان» 2016، 1395
- جایزه بین المللی خوارزمی، 1396
از هتلهای با کیفیت و نزدیک به پل طبیعت میتوان به هتل هما تهران اشاره کرد.این هتل تا پل طبیعت تنها 8 دقیقه فاصله دارد.
همچنین از دیگر هتل های نزدیک به پل طبیعت می توان به هتل فردوسی تهران اشاره نمود که تنها 13 دقیقه با این مکان فاصله دارد.