به یکی از دیدنیترین شهرهای توریستی مازندران میرویم تا با دیدن زیباییهای فراوانی که پیش رویمان است، همچون چشمه، آبشار، غار، سواحل و جنگلهای فوقالعاده و اقامت در بهترین هتلهای بهشهر سفری به یادماندنی را داشته باشید. بهترین سفر و خاطرهسازی را داشته باشیم. با رهی نو همراه باشید تا با هم به جاهای دیدنی بهشهر برویم.
شهری که میبینید، یکی از زیباترین شهرهای شمالی است که هر ساله مردم زیادی به خصوص پایتختنشینان از تهران گریزان را به سمت خود میکشاند. از یک شهر دیدنی آن هم شمال ایران چه جاذبههایی را انتظار دارید؟ آبشار؟ غار؟ جنگل و دریا؟ هرچه که فکرش را کنید، در بهشهر برای لذت بردن از طبیعت ناب شمال ایران مهیا است.
لیست بهترین جاهای دیدنی بهشهر
بیایید به یکی از بهترین و زیباترین شهر ایران برویم. مکانهای دیدنی بهشهر، روزگاری، محل عبور و مرور پادشاه صفوی بوده است. بهشهر دوستداشتنی نامش را از پادشاه صفوی گرفته که به معنای بهترین و شریفترین شهر ایران است. با وجودی که سالها از دوران صفوی گذشته است، اما این شهر پر تاریخ توانسته همچنان یکی از بهترین شهرهای کشور باشد. از جمله زیباترین جاذبههای گردشگری بهشهر را برایتان در این مطلب گفتیم.
آتشکده کوسان
شما را به یکی از جذابترین آتشکدههای این شهر میبریم، جایی که یادگار به جای مانده از دوران ساسانیان است. در دل یک کوهستان سرسبز در روستای کوهستان، آتشکده کوسان را میبینید که در سال 1380 به ثبت آثار ملی درآمده است.
باغ چشمه عمارت
اینجا یک بنای قدیمی و تاریخی است؛ چشمه عمارت نامی است که بر روی این باغ گذاشتند و علت آن جوشیدن چشمهای است که از زمین آن ظاهر میشود. علاوه بر معماری دوران صفویه که به خوبی در این عمارت قابل مشاهده است، سیستم آبی آن نیز توجهتان را به خود جلب میکند. بدون اینکه پمپ بالا بیاید، آب در نهر ساختمان روان است. عمارت، یک ساختمان دوطبقه است که البته امروزه تنها بخشی از آن باقیمانده است. در وسط طبقه همکف یک چشمه را میبینید که به حوضچههای طبقات آب را هدایت کرده و در نهایت به شکل آبشار به چشمه طبقه همکف میریزد. شما میتوانید در باغ چشمه عمارت معماری بینظیر ایرانی مشاهده کنید.
امامزاده عبدالله
امامزاده عبدالله بهشهر یک بقعه هشت ضلعی است که در شهرستان نکا قرار دارد. به روستای اطراف که بروید، این بقعه را میبینید. اینجا به عنوان یکی از قدیمیترین آثار بهشهر، جزو یکی از تاریخیترین بناهای این شهر محسوب میشود. 5 درخت چنار قدیمی که در اینجا قرار دارد حکایت از قدمت دور و دراز این بنا دارد.
عمارت باغشاه
عمارتی که میبینید، در دل یک باغ قدیمی قرار گرفته و البته امروز محل شهرداری است. روزگاری در اینجا برو و بیایی به پا بوده و به آن لقب اشرف البلاد دادهاند. این بنا متعلق به دوران شاهعباس صفوی است که کاخ تابستانی او را به عنوان عمارت دیوانخوانه امروز میبینید. باغی با جویهای سنگی و شیب دلنشین و بنای تاریخی که هنر معماری دوران صفوی را به نمایش میکشد. در این عمارت، چندین ساختمان و باغ از جمله باغ تپه، باغ چشمه، باغ شمال، باغ حرمسرا و ... قرار داشته است؛ منتها از آن همه زیبایی عمارت باغشاه بهشهر، امروزه تنها باغ چشمه و بخشی از باغ تپه باقیمانده است.
قلعه شاه نشین آسیاب سر و دختر قلعه
برای بازدید از این قلعه بایستی خود را به ارتفاعات روستای آسیابسر برسانید. 5 خندق، در جهتهای مختلفی در مسیرتان میبینید که برای رسیدن به قلعه بایستی از آنها بگذرید. قلعه در جنوب این روستا و در دل کوهستانهای البرز قرار دارد. در اطرافتان نیز میتوانید مسیر رودخانه نکا را دنبال کنید. معماری این قلعه در کنار منظرهای که در اطراف دارد، توجهتان را به خود جلب میکند.
غار گمیشان بهشهر
برای بازدید از غار گمیشان بهشهر میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید و از غارهای هوتو و کمربند نیز بازدید کنید. این باغ در 2 کیلومتری گوهر تپه است. آثار و سنگهای این منطقه نشان میدهد در دوران خیلی قدیم، اینجا محل مسکونی بوده است. سفالها و آثار تاریخی کشف شده از این منطقه، متعلق به هزاره ششم قبل میلاد است. گویی اینجا بستر نخستین انسانها بوده که در نهایت این غار را ترک کردند و در تپه عباسآباد، ساکن شدند.
دریاچه استخرپشت
نوبتی هم باشد، نوبت بازدید از دریاچه و نشستن کنار آب رودخانه است. استخر پشت، در دل یک رودخانه به نام رودخانه زارم قرار گرفته است؛ جایی که با مزارع برنج و نیزارهای سرسبز، منظره بینهایت زیبایی برای لذت بردن شما فراهم کرده است. البته خدمات رفاهی در این جا وجود ندارد، از همین بابت منطقه بکر و جذاب باقیمانده است. برای رسیدن به این دریاچه از مسیری جنگلی میگذرید که در نهایت این مسیر به جاده کیاسر ساری میرسد.
تالاب بینالمللی میانکاله
در 45 کیلومتری بهشهر، چشمتان به یک تالاب گسترده و بزرگ میخورد که در دل خود، هزاران پرنده را به آغوش گرفته است. اینجا میتوانید انواع پرندهها را ببینید و از تماشای آنها در تالاب لذت ببرید. تصویر زیبای تالاب که آسمان و پرندگان را از خود منعکس میکند، میتواند یکی از سوژههای جذاب شما برای عکاسی باشد. این تالاب در ۴۵ کیلومتری بهشهر قرار دارد.
گوهر تپه
گوهر تپه از آن مکانهای تاریخی محسوب میشود که روزگاری محل استقرار انسانهای اولیه به شمار میرفته است. منظور از انسانهای اولیه، افرادی است که متعلق به دوران مس و سنگ بودند و قدمت آن به حدود 3500 سال پیش از میلاد مسیح میرسد. این موزه در فاصله 20 کیلومتری از مرکز شهر قرار دارد و میتوانید به عنوان یکی از جاهای دیدنی بهشهر حتماً از آن دیدن کنید.
غار علی تپه
روستایی به نام التپه در بهشهر وجود دارد که همانطور در بالا برایتان گفتیم، جزو اولین سکونتگاههای تاریخ بشر به شمار می رفته است. در این غار که حوالی غار هوتو و کمربند است، اثراتی از اسکلت و سفالهای بسیار قدیمی را میبینید که قدمت این بنای تاریخی را نشان میدهد.
بقعه سادات بابلکانی
به سمت روستای آسیابسر حرکت کنید و به بقعه دیدنی سادات بابلکانی بروید؛ جایی که برای توریستها و گردشگران معمولاً جذابیت زیادی دارد. در این جا دو بقعه به نام سید امیر کمالالدین و امیر سید شمسالدین میبینید؛ هر دوی این بزرگواران از شیعیان معروفی بودند که به ایران پناه آوردند.
غارهای کمربند و هوتو
تصویر غارهایی که در فیلم و سریالهای تلویزیونی نشان میدهند را به خاطر دارید؟ صحنهای از نمای بیرون غار که با باغ پر دار و درخت پوشیده شده و درون غار که تاریک است. اینجا نیز یکی از غارهای باستانی در بهشهر است که چشمانداز فوقالعاده زیبایی از شهر در مقابلتان قرار میدهد. علاوه بر زیبایی شگفتانگیز این غارها جالب است بدانید، دلیل شهرت این غارها، به دلیل کشف اسکلت افراد با قدمتهای هفتاد هزار ساله بوده است.
دریاچه عباس آباد
دریاچه عباس آباد بهشهر، روزگاری یک مجموعه بزرگ بود که از بزرگترین باغهای زمان صفوی به شمار میرفته است. این دریاچه در دل درختان زیادی قرار گرفته که با ترکیب فضای سبز و جذاب، یک منظره دیدنی و زیبا به وجود آوردهاند. اگر میخواهید به دور از هر شلوغی لحظهای آرامش بگیرید، اینجا محل مناسبی است.
آبشار اسپه او بهشهر
اینجا به زبان محلی یعنی آب سفید؛ جایی که با ارتفاع بلندی که دارد به صورت 7 طبقه پلکانی، چشماندازی زیبا را در مقابل چشمانتان قرار داده است. این آبشار، با گذر از مسیری پر از خزه به حوضچههای آهکی میرسد. برای دیدن این آبشار بایستی به 30 کیلومتری بهشهر حرکت کنید. مسیر جنگلی و زیبایی شما را به رودخانه زیبایی میرساند که در نهایت با تماشای چشمه آبشار اسپه او، به پایان میرسد. اینجا میتوانید دمی اتراق کرده و عکسهای یادگاری زیبایی بیندازید.
کاخ صفی آباد بهشهر
این بنای دیدنی از همان بدو ورودتان به بهشهر توجهتان را جلب میکند؛ کاخ باشکوهی که از هر جای شهر میتوانید آن را ببینید. اگر میخواهید یک نمای فوقالعاده و چشماندازی بینظیر از بهشهر داشته باشید، میتوانید به بازدید از این کاخ بروید. بنایی که میبینید یکی دیگر از یادگاریهای دوران صفویه است که یک بار در زمان پهلوی به دستور رضاشاه بازسازی شده است. امروز این کاخ میزبان هزاران گردشگر است که به شوق دیدن هنر و معماری و تاریخ به این کاخ میآیند. این کاخ در جنوب غرب بهشهر، بلوار هاشمی نژاد، خیابان طالقانی، جاده صفی آباد قرار دارد.
قبرستان سفید چاه
دلتان میخواهد ببینید اولین قبرستان در ایران چگونه بوده است؟ قبرستان چاه سفید، مکانی است که از زمان تیموریان تا به امروز همچنان در بهشهر قرار دارد. این قبرستان حکایتهای دور و درازی را بر سر زبان محلیهای بهشهر انداخته است. این قبرستان در روستای چاه سفید قرار دارد. مردم اینجا معتقدند خاک روستا، طوری است که جسد مردگان هیچگاه پوسیده نمیشود؛ البته این مورد به علت آهک فراوانی است ک در خاک این منطقه وجود دارد و باعث میشود تا اجساد دیرتر پوسیده شوند. شکل عجیب و غریب گورستانها، توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است. این قبرستان در بهشهر، بخش یانه سر، روستای سفید چاه قرار دارد.
با هم به دیدنیترین بناهای تاریخی و طبیعی بهشهر رفتیم و در دل فضای سبز و جنگلی، میان دریاچه و غار نشستیم و با خاطرات زمان صفوی، تاریخ را مرور کردیم. شما چه تجربهای از سفر به بهشهر دارید؟