مناطق دیدنی شهرضا :
1. امامزاده شاه رضا: طبق یک روایت مستند امام زاده شاه رضا فرزند امام موسی کاظم علیه السلام بوده که در کوه های این شهر به شهادت رسیده است. حرم این امام زاده در زمان حکومت صفوی ساخته و در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در این مقبره لوحی متعلق به سال ۷۰۵ هجری قمری وجود دارد که ماجرای شهادت این امام زاده روی آن حک شده است. در کنار بارگاه امامزاده شاه رضا، مشاهیر دیگر این شهرستان از جمله میرزا محمد علی خلیفه سلطانی، ملا محمد باقر قمشه ای، حکیم نصر الله قمشه ای ، زاهد قمشه ای، ملا محمد هادی فرزان و شیخ محمد رضا مهدوی آرمیده اند.
2. امامزاده شاه سید علی اکبر : این امامزاده در روستایی به همین نام در هشت کیلومتری شهرضا واقع شده است. شاه سید علی اکبر از برادارن امام رضا علیه السلام است که به همراه همسر و فرزندش به دست مأمون به شهادت رسید. این امام زاده نیز در زمان شاه عباس صفوی و با الهام از معماری شاه چراغ شیراز ساخته شد.
امامزاده محمد و ابراهیم: روستای زیارتگاه در ده کیلومتری شهرضا مکان شهادت دوتن از فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام است. نام روستا برگرفته از مقبره این دو بزرگوار است که در زمان آل بویه ساخته شد.
3. برج کبوتر: بر اساس شواهد موجود برج کبوتر رودخانه اسفه سالار به زمان قاجار می رسد و همواره مورد توجه گردشگران و مورخان بوده است. معماری شگفت انگیز این برج بسیار زیبا که محل اجتماعی بیش از بیست هزار کبوتر بوده ، به نحوی است که امنیت کبوتران را تأمین کرده و مانع از ورود پرندگان مزاحم می شود. برج کبوتر هم به لحاظ معماری هوشمندانه و هم از لحاظ کاربردی که در تولید کود کشاورزی داشته، قابل توجه است. این برج در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
برای اطلاعات کامل در مورد بهترین مسیر و هزینه های در سفر به شهرضا و اطلاع از بهترین هتل های شهرضا اینجا کلیک کنید : اقامت در هتل های شهرضا
4. کاروان سرای امین آباد: این کاروان سرای تاریخی در ۴۰ کیلومتری شهرضا واقع شده و متعلق به دوران صفوی است. برج های اطراف کاروان سرا علاوه بر زیبایی، امنیت این کاروان سرا را تأمین می کردند و از این نظر توسط برخی پادشاهان به عنوان مقر دفاعی نیز استفاده میشد.
5. عصارخانه بیطرف : عصار خانه یا کارخانه روغن کشی با قدمتی صد ساله یکی از آثار مهم تاریخی شهرضا به شمار می رود. این عصار خانه تنها عصار خانه فعال کشور است که چهار ماه در سال کار میکند.
6. کاروان سرای مهیار: این کاروان سرا که در پنجاه کیلومتری اصفهان قرار دارد، یکی دیگر از بناهای زمان صفوی است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اهمیت این کاروان سرا از این جهت است که نسبتا سالم باقی مانده است.
7. کارخانه شیره پزی حاج علی عرفان: این کارخان با سیصد سال قدمت ، تنها کارخانه شیره پزی شهرضا است که با گذشت زمان سالم باقی مانده است. این کارخانه نشان می دهد که ساخت شیره انگور یکی از صنایع قدیم شهرضا بوده است.